Punga Bag-in-Box 10 L metalizata
Acest produs nu este disponibil în stoc.
Descriere
PUNGA BAG-IN-BOX - Punga speciala din polietilena de uz alimentar, cu un strat de folie metalica, destinata imbutelierii, transportului si depozitarii vinul. Este o alternative din ce in ce mai cautata, inlocuind, cu succes si costuri reduse, recipientii tip PET. Peretii pungii sunt o bariera eficienta impotriva Oxigenului, vinul astfel imbuteliat fiind protejat impotriva oxidarii. Pungile au capacitati de 3, 5, 10 si 20 litri. Se ofera discount la achizitia unui bax sau a unui palet de baxuri.
"Ghid utilizare punga pentru Bag-in-Box
PASTRAREA CUTIILOR IN CARE AU FOST LIVRATE PUNGILE.
Asigurați-vă că nu este deteriorata cutia in care au fost ambalate pungile.
Păstrați pungile în cutia originală, în încăpere cu umiditate scazuta, la temperaturi cuprinse între
-5 °C și +40 °C. Umiditatea relativă nu trebuie sa depaseasca 80%.
Nu depășiți 6 rânduri de cutii pe palet. Înainte de umplere, efectuați o aclimatizare de cel putin de 24 de ore la locatia de producție.
Pentru a vă asigura că punga nu se deteriorează, deschideți cutia originală și scoateți cu grijă punga din ea.
Pentru deschidere, evitați utilizarea obiectelor ascuțite pentru a nu deteriora pungile Bag in Box aflate in cutie.
Operatorul echipamentului de umplere trebuie să aibă mâinile spalate, cu unghiile tăiate. Este interzisă purtarea inelelor, ceasului și a altor bijuterii in intervalele de lucru cu punga.
Folosiți mănuși de protecție.
Când punga este fixata în dispozitivul de umplere, asigurați-vă că punga este asezata corect, fără îndoituri sau pliuri.
Temperatura de umplere nu trebuie să depășească +40 °C pentru pungile marcate cu Bt și Bm și +85 °C - pentru Bth și Bmh.
După umplere, asigurați-vă că pe suprafata pungii nu ramane nici o picatura din lichidul cu care ati umplut punga: apa, vin, suc, etc. Daca, totusi, sunt cateva picaturi, stergeti-le cu atentie cu un prosop de hartie uscat, prin tamponare usoara.
Asigurați-vă că robinetul este introdus corect în orificiu după umplere.
Înainte ca punga să fie introdusă în cutie, aceasta trebuie să fie răcită la temperatura ambientala.
Nu este permisă depozitarea Bag in Box umplută in conditiile in care exista picaturi de lichide pe aceasta. Evitați schimbarea rapidă a temperaturii.
Nu apăsați pe robinet și nu mutați Bag in Box ținându-se de el. Puneți punga dupa umplere in cutii speciale pentru răcire într-un singur strat, cu robinetul în sus sau pe suprafete netede si uscate (mese), tot pe un singur rand !!!
Punga trebuie asezata uniform în cutie. Folositi cutiile potrivite pentru pungi. Nu folositi cutii de alt litraj. De exemplu: cutii de 3 L pentru pungi de 2 L.
Asigurați-vă că punga este pozitionata corect, caneaua trebuie să fie in zona marcata pe cutie. Introduceți punga umplută în cutie fără a o scăpa, fara a o tine de canea sau de colturi.
Evitați marginile ascuțite ale cutiei.
Asigurați-vă că nu există obiecte ascuțite pe palet. Așezați foi de carton între palet și cutie pentru a evita spargerea in cuiele paleteului.
ATENTIE: denumirea bag-in-box (romana:punga-in-cutie) inseamna ca produsul este compus din 2 parti: punga si cutie ! Cutia nu este „ambalaj in vederea comercializarii” cum este la cutiile pentru transport de 6/12 sticle de sticla. Cutia (box) din componenta bag-in-box este structura de rezistenta a produsului la presiuni externe, intepare sau zgariere, asigurand fiabilitatea pungii (bag) interioare si ferind-o de razele soarelui.
TEHNOLOGIA PRODUCERII SUCULUI PASTEURIZAT
Dupa obtinerea sucului prin presare, el trebuie pasteurizat. Daca nu-l pasteurizam, din cauza fructozei existente, el va intra in fermentare. Adica fructoza (care da gustul dulce sucului) este transformata de catre drojdii in alcool, cu degajare de bioxid de carbon. Ca sucul sa nu fermenteze, trebuia ca drojdiile sa fie inhibate. Aceasta inhibare a drojdiilor se face prin incalzirea sucului la peste 80 de grade Celsius, de preferat peste 82 de grade Celsius. Acest proces de incalzirea al sucului poarta numele de PASTEURIZARE (dupa marele biolog francez Louis Pasteur care a descoperit acest procedeu si l-a aplicat la scara larga pentru desinfectie si sterilizare). Pasteurizarea se va face cu ajutorul PASTEURIZATORULUI, care este un echipament ce are o automatizare pentru a mentine sucul la aceasta temperatura ridicata. In acest echipament, sucul intra rece si la iesire are o temperatura de 82-84 grade Celsius. Dupa pasteurizare, sucul trebuie pus in punga Bag-in-Box IMEDIAT. Sucul cand ajunge in punga trebuie sa aiba o temperatura de peste 78-80 de grade Celsius. Fiind fierbinte el sterilizeaza si punga pe interior. Nu se pune suc pasteurizat si racit !
Dupa aceea punga trebuia asezata la racit, cu grija pe o suprafata plana cu dopul in sus, pe un singur strat. Nu se pun pungi una peste alta ! Dupa ce s-a racit pana pe la 30 de grade Celsius (temperatura mainilor) se aseaza cu grija in cutie, evitand ca muchia cutiei sa nu zgarie punga. Punga nu se tine de dop !!! Deoarece materialul din jurul dopului este fierbinte, exista posibilitatea sa se deformeze si dopul sa se dezlipeasca. Punga trebuie pusa in cutie, deoarece insasi denumirea pungii “Bag-in-Box” in traducere inseamna “punga in cutie”. Nedepozitarea pungii in cutie duce la solicitari mecanice ale pungii ce pot duce la deteriorarea acesteia.
Specificatii
Tip ambalaj
punga |
Capacitate
10 L |