Kit bere George's Beer Pilsner pentru 5 L (include malt)
Descriere
Kit bere George's Beer Pilsner pentru 5 L (include malt).
Bere PILS – cunoscută pentru corpolența sa ușoara, este foarte echilibrata și potolește setea. Are
un balans perfect între gustul specific malțului și amărelii hameiului.
A.) Recomandări înainte de folosire:
– toate componentele kitului de bere trebuie spălate bine înainte de folosire
– cu ajutorul malțul din kit se pot face aproximativ 5 Litri de bere, adică 15 sticle de 330 ml sau
10 sticle de 500 ml. Fiți siguri că aveți un număr suficient de sticle;
– folosiți numai sticle de bere la care se pot utiliza capsele de bere din kit.
B.) Pregătirea vasului de fermentare:
– robinetul se montează cu garnitura în exterior;
– piulița robinetului (cu sistemul antisediment) va fi orientată cu decuparea în sus;
– montarea se va face inșurubând robinetul în piuliță;
– supapa numită și Air-Lock se montează în capacul vasului de fermentare. În ea se pune apă
până la nivelul marcat. Apa se va schimba la 2-3 zile
– pe exteriorul vasului de fermentare se aplică termometrul tip bandă.
C.) Prepararea berii:
– separați plicul cu drojdie de pachetul cu malț;
– introduceți punga în apă fierbinte / clocotită timp de 10 minute;
– se toarnă conținutul pungii în vasul de fermentare și se adaugă 500 ml de apă fierbinte (60°-
70°C);
– amestecați 2 – 3 minute;
– completați până la 5 litri cu apă rece și amestecați;
– odată ce temperatura ajunge la 22°C, presărați drojdia pe suprafață si amestecați timp de 30
de secunde;
– ATENTIE: la o temperatura de peste 26°C, drojdia se degradeaza si nu mai fermenteaza. La
temperaturi de sub 16°C, fermentația poate demara cu dificultate.
– acoperiți vasul de fermentare cu capacul, introduceți supapa Air-Lock care să conțină apă
până la semn;
– dupa cateva ore, (pana la 48 de ore) apariția bulelor în Air-Lock ne arată că fermentația a
început;
– fermentația este terminată când nu mai apar bule în Air-Lock, adică după aprox. 5-8 zile, la o
temperatură constantă de 18-24°C. Atunci berea este gata de îmbuteliere.
– ATENTIE: sticlele trebuie să fie spălate și uscate !!!
– înainte de îmbuteliere îndepărtați Air-Lock-ul
– îmbuteliați în sticle folosind robinetul vasului. Umpleți sticlele până la 2-3 cm sub buza sticlei
– adăugați în fiecare sticlă zahăr cu dozatorul de zahăr. Dozatoarele de zahăr sunt: cel mic
pentru sticla de 330 ml, cel mijlociu pentru sticla de 500 ml, iar cel mare pentru sticla de 750
ml.
– zahărul adăugat va fermenta în sticla inchisă, carbonatând berea
– aplicați capsa folosind capsatorul din kit și un ciocan de plastic.