Fonduri europene nerambursabile prin AFIR pentru liniile de procesare a fructelor
Share

Fonduri europene nerambursabile prin AFIR pentru liniile de procesare a fructelor

In ultimii ani asistam la o crestere a interesului pentru produsele naturale, „fara chimicale”, incepand cu lfructele si legumele proaspete si pana la sucurile sanatoase si hranitoare.

Nostalgia gustului bun si a fructelor de altadata poat fi exploatata profitabil!

AFIR va ofera oportunitatea de a accesa fonduri europene nerambursabile in valoare totala de 9 miliarde de euro, pentru dezvoltarea si prelucrarea produselor pomicole.

Ce este AFIR si cum puteti profita

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) faciliteaza accesarea de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană pentru dezvoltarea sectorului agricol.
Banii europeni pentru afacerile de procesare a fructelor, sector la care ne vom raporta in continuare, sunt obtinuti prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Orice persoana cu proiect fezabil de dezvoltare a agriculturii in mediul rural poate aplica.
Sprijinul oferit de UE pentru afacerile de procesare a fructelor pot acoperi chiar si 100% din valoarea proiectului.

Vreau finantare nerambursabila. Cum procedez?

De la idee si pana la bani sunt cativa pasi de urmat:

  • Realizati un plan de afaceri pentru proiectul dvs. de investitii in procesarea fructelor.
  • Intrati pe site-ul oficial AFIR sau mergeti la un birou teritorial pentru a identifica linia de finantare – submasura – cea mai potrivita pentru intentiile dvs.
  • Verificati conditiile de eligibilitate prevazute in Ghidul Solicitantului pentru submasura respectiva.
  • Elaborati proiectul ce va contine Cererea de Finantare standard specifica submasurii pentru care ati optat, precum si toate documentele indicate de consultantii AFIR. Proiectul poate fi alcatuit fie de dvs., fie cu ajutorul unei firme de consultanta specializate in obtinerea de fonduri UE nerambursabile.
  • Dupa ce dosarul de finantare este gata, il veti depune online pe pagina AFIR.

In continuare, expertii evaluatori AFIR vor verifica eligiblitatea proiectului si, daca toate conditiile sunt indeplinite, acesta va trece in etapa de finantare.

Odata ce veti fi notificat si veti semna acordul de finantare, puteti incepe sa va ganditi la derularea propriu-zisa a investitiilor.

Parteneriat pe termen lung

Intr-un proiect european dedicat investiilor in agricultura, achizitia utilajelor reprezinta cea mai mare cheltuiala si totodata, un angajament major. AFIR detine o baza de date cu preturi de referinta care simplifica procedura de achizitie publica a echipamentelor.

Legislatia ofera beneficiarului fondurilor nerambursabile libertatea de a decide de la ce producator sau distribuitor sa achizitioneze echipamentele.

Noi va putem oferi asistenta personalizata in alegerea utilajelor, pentru a pune afacerea de procesare a fructelor in miscare cat mai repede. De asemenea, ramanem parteneri logistici si dupa achizitie, pentru a ne asigura ca totul functioneaza conform asteptarilor.

Liniile de procesare a fructelor de la Fermier.ro

Pentru ca nicio afacere nu este la fel ca alta, avem solutii tehnice pentru orice configuratie a liniei de procesare. Inglobam solutii si pentru liniile de procesare mici, care produc pana la 500 l suc /zi (destinate gospodariilor) si pentru cele mari, aferente unei productii de peste 3000 l suc /zi (in cazul inteprinderilor).

Liniile includ toate echipamentele principale si auxiliare necesare de-a lungul lantului de prelucrare a fructelor, incepand cu tocatoare si prese si pana la masini de umplere.

Asadar, orice fermier mic sau mare se poate califica pentru a demara un proiect de procesare a fructelor cu bani europeni. Noi va putem ajuta sa achizitionati echipamente de calitate si va putem impartasi din experienta noastra.

Mult succes!